Brokkoli kenyér

Brokkoli kenyér
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    25 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    2 535

A kenyérimádók és egyben gluténérzékenyek egyik kedvenc kenyere lehet ez a zöldségkenyér, vagyis a brokkoli kenyér.

Meglepődnél milyen ízletes kenyérpótló lehetőség rejlik a megosztó brokkoliban. Isteni szendvicset lehet készíteni vele, néhány feltéttel kiegészítve, mint pl. salátalevél, paradicsom, sonka, tojás, sajt…ahogy Te szereted. De nagyon finom avokádókrémmel, humusszal megkenve, vagy akár önmagában pirítósként fogyasztva is. Nálunk gyakran kérik a kamasz korú gyerekeim vacsorára.

A brokkoli kenyeret sütőben szoktam készíteni egy sütéssel a család részére, azonban van, aki instant, időhiány miatt a mikróban készíti el. A mikróban mindössze 2 perc alatt megsül a kenyérszelet. Ha kedvet kaptál a kipróbálásához, ehhez nem kell mást tenned, mint kissé olajozz be egy kb. szendvicskenyér nagyságú szögletes tálat, és szedj annyi masszát, mellyel kívánt vastagságú kenyérszeletet kapsz. Ezt követően tedd a tálat a mikróba. 2 perc után kész a friss kenyérszelet.

Tippek, tanácsok a brokkoli kenyér elkészítéséhez

– A brokkoli nyersen, reszelve (vagy turmix géppel áttörve) adja a kenyér alapját. Kissé szemcsés, “morzsás” állagúnak kell lennie, a karfiol rizshez hasonlóan.

– A bemutatott receptben csicseriborsó lisztet használok, de ízlés szerint használhatsz bármilyen (sima vagy tönkölybúza-, quinoa, rizslisztet…)

– A liszt 1 púpos ek. liszt / tojás számolható. A tojás nagyságától és a zöldség nedvességétől függően kis mértékben változhat a lisztből felvett mennyiség.

– A magvakra ugyanez igaz. Az általam használt lenmag helyettesíthető, szezámmaggal, napraforgóval, chiamaggal is.

– Hermetikusan záródó dobozban tárolva vagy konyharuhába csomagolva, frissességét másnap is megőrzi.

– A receptben megadott mennyiségekből én 8 brokkoli kenyérszeletet készítettem. Te ízlés szerint készítheted vastagabbra a szeleteket, akkor értelemszerűen kevesebb fog kijönni belőle.

Brokkoli kenyér - ízletes kenyérpótló videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1

    Mosd meg alaposan a brokkolit, majd szedd cikkekre és egy aprítógép segítségével aprítsd fel. (Ennek hiányában le is reszelheted, de az sokkal "koszolósabb".)

    Lépés 2
    Brokkoli kenyér

    Vegyél egy üvegtálat és az összes hozzávalót helyezd bele.

    Lépés 3
    Brokkoli kenyér

    Keverd össze alaposan. A massza állaga kicsit morzsálódós lesz, de ne aggódj miatta.

    Lépés 4
    Brokkoli kenyér

    Egy 46 cm*37 cm tepsibe helyezz egy sütő papírt, majd öntsd rá a masszát.

    Lépés 5
    Brokkoli kenyér

    Egy szilikonkanál vagy fakanál segítségével terítsd el a masszát és egyengesd, simítsd el a felületét.

    Lépés 6
    Brokkoli kenyér

    180 C fokra előmelegített sütőben süsd készre 25 perc alatt. Mikor készre sült, távolítsd el a sütőpapírt.

    Lépés 7
    Brokkoli kenyér

    Szeleteld fel a kenyeret, kend meg és/vagy egészítsd ki feltétekkel ... és "jöhet a burkolás rész" 😊.

    Lépés 8
    Brokkoli kenyér

    Jó étvágyat hozzá!

    Lépés 9
    Szenvics brokkoli kenyérböl

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük